• 0

Azienda Agricola De Tacchi

Rijst sinds 1570

Ten noorden van de Po-vlakte, ter hoogte van Venetië, ligt al eeuwenlang het ogenschijnlijk slaperige dorpje Grantortino di Gazzo. Hier op de vlakte lijkt de tijd stil te hebben gestaan, maar niets is minder waar: in deze omgeving gebeurt het. Op de omringende, uitgestrekte landerijen van het De Tacchi landgoed wordt al vanaf 1570 rijst verbouwd. Hier komen traditie, ambacht en finesse samen in de beste bieren en graanproducten van Italiaanse bodem.

Een korte introductie door Francesco De Tacchi.

De familie De Tacchi stelt er alle eer in om de producten zoveel mogelijk de klassieke smaak te laten behouden. Wat zijn waarde heeft bewezen wordt hier behouden en aangevuld met moderne technieken. Deze liefde voor traditie en klassieke, verfijnde smaken geldt niet alleen voor de verschillende rijstsoorten, maar ook voor de geweldige bieren die door De Tacchi worden geproduceerd.

Denk aan de fameuze Biancoperla, een maïsmeel dat in vervlogen tijden al werd gemaakt in Venetië. Een maïsmeel dat bekend staat om zijn rijke, volle smaak die door de eeuwen heen met veel geduld is ontwikkeld. Inmiddels zijn deze en de andere door De Tacchi verbouwde gewassen een zeldzaamheid. Azienda Agricola De Tacchi gebruikt deze gewassen als basis voor haar bijzonder smaakvolle en gezonde producten: verschillende soorten rijst, maïsmeel, pasta’s en ambachtelijk gebrouwen speciaalbier van uitzonderlijke kwaliteit.

De regio

Azienda De Tacchi ligt in de Veneto regio. Een prachtige regio met veel natuur en prachtige steden. Verschillende regio’s zijn door UNESCO uitgeroepen tot Werelderfgoed.

Verleden en toekomst komen samen

De Veneto regio en in het bijzonder Azienda Agricola De Tacchi zijn trots op de mooie producten die glorieus aan het rijke voedsel verleden herinneren. Deze streek koestert haar historie, en hier weet men precies hoe je traditie stijlvol kunt verbinden met het heden. Een bijzondere combinatie, zoals alleen de Italianen dat kunnen. Italianen leven voor de mooie dingen des levens: de waarde van traditie en de kwaliteit van ambachtelijk geproduceerde producten. Die liefde voor ‘de goede dingen des levens’ wordt in de bedrijfsvoering weerspiegeld: zelfs de oude hydraulische machines zijn nog volop in gebruik en dragen bij aan de bijzondere smaak van De Tacchi producten.

De De Tacchi productiewijze geeft echter eveneens ruim baan aan nieuwe technieken. Om de schade aan het milieu zo beperkt mogelijk te houden en om zo duurzaam mogelijk te kunnen produceren. Azienda De Tacchi combineert op die manier eeuwenoude tradities met moderne teelt-technologie en opslagmethoden.

De blik stevig op de toekomst gericht, de voetzolen geworteld in oude tradities: bij de familie De Tacchi heerst een constante focus op het behoud en de bescherming van het lokale grondgebied. Sommige bedrijfsruimtes kenmerken zich nog steeds door bepaalde structuren van vroeger en er is zelfs landbouwgereedschap aanwezig dat kan bogen op de respectabele leeftijd van de Venetiaanse Republiek.

De rivieren van Veneto

De twee grootste rivieren van Italië stromen door de Veneto regio; de Po en de Adige. De Po ontspringt in de Italiaanse Alpen en vormt de natuurlijke grens tussen de provincies Veneto en Emilia Romagna. De Adige ontspringt in Zuid-Tirol en stroomt door het Venetiaanse laagland. Andere belangrijke rivieren in de regio zijn de Piave, Brenta en Livenza.

Wat goed was, is gebleven

Zo zijn er verschillende methoden met betrekking tot de kunst van de teelt bewaard gebleven en door de eeuwen heen doorgegeven aan volgende generaties rijsttelers. Lokale tradities in rijst aanbouw dateren in feite uit tot de 16e eeuw, toen nonnen in de lokale kloosters vertoefden en de rijstteelt verfijnden. Sommige van hun methodes en technieken vormen nog steeds de basis voor het werk van de huidige generatie landbouwers. Je zou kunnen zeggen dat het De Tacchi landgoed door haar unieke historie nauw verbonden is – en blijft – met de lokale geschiedenis. Waar ambacht, traditie en eeuwenlang raffinement samenkomen.

Wij verbouwen

De agrarische onderneming op Azienda Agricola De Tacchi is rechtstreeks betrokken bij alle productiestadia van haar producten. Dit geldt voor de aanplant tot het selecteren van de beste ingrediënten en de duurzame verpakking, met volledig respect voor het milieu en de omliggende landerijen. Toezicht en zorgvuldig beheer van de hele productieketen zijn essentieel voor het waarborgen van de duurzaam geproduceerde eindproducten: rijst en maïsmeel van zeer hoge kwaliteit. Het beste uit de grondstoffen, verwerkt in een productieproces met een diep milieubewust karakter voorziet liefhebbers van zeer gezonde producten. Hier komen rijst, maïsmeel, pasta en ambachtelijk gebrouwen bier vandaan. Alles met een authentieke smaak die zijn weerga niet kent.

Wij produceren

Het De Tacchi huis produceert al sinds het jaar 1570 unieke culinaire producten op ambachtelijke wijze. Waar het begon met het verbouwen van bijzondere rijstsoorten, worden inmiddels maïs en gerstemout op de landerijen verbouwd. De verschillende variëteiten maïs worden omgetoverd tot maïsmeel, waarmee vervolgens heerlijke polenta, (glutenvrije) pasta’s en luxe bier gemaakt wordt.

Genieten doe je samen

Zoals het in Italië de goede gewoonte is: genieten doe je samen. Volg die traditie, vier samen het leven aan lange tafels, met vrienden, familie en iedereen die van goed eten en drinken houdt.

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!

Abonneer je op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van kortingen, acties en meer.

Je bent succesvol ingeschreven!

Pin It on Pinterest